Οι νομικες, πολιτικες και κοινωνικες παραμετροι του διαγωνισμου για τις αδειες των καναλιων

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 ο Νομικός Παλμός διοργάνωσε συζήτηση με θέμα «Το νέο τηλεοπτικό τοπίο: Οι νομικές, πολιτικές και κοινωνικές παράμετροι του διαγωνισμού για τις άδειες των καναλιών» ως προς τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπέρ του Νόμου ετάχθη ο κ. Ιωάννης Δρόσος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., και κατά αυτού ο κ. Γεώργιος Δελλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α..

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνιος Βγόντζας με βάση την εμπειρία του ως πρώην μέλους του Ε.Σ.Ρ. τοποθετήθηκε για το έργο, τη σημασία και το ρόλο της ανεξάρτητης αρχής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η κα Παναγιώτα Κοζομπόλη, Νομικός και Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πρώην Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Βουλευτής Νομού Λέσβου Ν.Δ..

Και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν με επιχειρήματα τις θέσεις τους και τη στάση των κομμάτων τους στη Βουλή από πολιτική και νομική σκοπιά.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρευρέθησαν, κ. Πέτρος Κουσουλός (ALPHA), κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος (ΣΚΑΪ) και κα Νανά Παλαιτσάκη (EPSILON), εξέφρασαν τις απόψεις τους για την καθημερινότητα που βιώνουν στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και απηύθυναν ερωτήσεις στους νομικούς και στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, συμβάλλοντας έτσι σε έναν εποικοδομητικό και ζωντανό διάλογο.

Την ημερίδα, που έλαβε χώρα στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μάλιστα μόλις πριν την έκδοση της απόφασης ως προς τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά από το ΣτΕ, συντόνισε ο Αρχισυντάκτης του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Πολιτικού Περιοδικού «Νομικός Παλμός», κ. Νίκος Μάλαμας.

ημ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s