Το Καθεστως και οι Προοπτικες του Ελληνικου Πανεπιστημιου

 

 

Την Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Περιοδικού της Νομικής Σχολής Αθηνών διεξήχθη μια ποιοτική εκδήλωση, επ’ αφορμή της ψήφισης του Νόμου Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, με τίτλο: «Το Καθεστώς και οι Προοπτικές του Ελληνικού Πανεπιστημίου».

Στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που μετονομάσθηκε σε «Αίθουσα Μιχάλης Ζαφειρόπουλος», εις μνήμη του πρόσφατα δολοφονηθέντος δικηγόρουπροσήλθε πλήθος κόσμου, κυρίως φοιτητές, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση, η οποία περιστράφηκε γύρω από το άρθρο 16 του Συντάγματος, το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, την πιθανότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, το Νόμο Γαβρόγλου για τα Α.Ε.Ι. και το πανεπιστημιακό άσυλο. Μεταξύ των θεατών ήταν και ο κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α.,  πρώην Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α. και πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Αναπληρωτής Πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Ε.Κ.Π.Α., όπως και με γραπτή του δήλωση ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., πρώην Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α. και Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Δημήτριος Σεβαστάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση η κ. Σοφία Βούλτεψη, Πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητική Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ν.Δ.

Καλεσμένοι από τον πανεπιστημιακό χώρο ήταν ο κ. Μιχαήλ Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Ε.Κ.Π.Α. και ο κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Στη συζήτησε συμμετείχε και η Δημοσιογράφος των Εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, η οποία έθεσε στους ομιλητές ερωτήσεις που συνέβαλαν σε ένα ζωντανό διάλογο. Τέλος, το λόγο πήρε το κοινό, που με τις παρεμβάσεις του, έκανε την εκδήλωση πιο διαδραστική.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αρχισυντάκτης του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Περιοδικού, κ. Νίκος Μάλαμας.

ΑΦΙΣΑ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s