ΥΠΟΘΕΣΗ COMAN: ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Την Τετάρτη, 28 Mαρτίου 2018 ο Νομικός Παλμός διοργάνωσε νομικό debate μεταξύ δύο ομάδων φοιτητών, από τις Νομικές Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Υπόθεση Coman: Γάμος Ομοφύλων και Δικαίωμα Εγκατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η υπόθεση, που είναι πραγματική και εκδικάζεται αυτή την περίοδο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετίζεται με γάμο τελούμενο στο Βέλγιο μεταξύ δύο ομοφύλων ανδρών, ενός Ρουμάνου και ενός Αμερικανού, ο οποίος δεν μπορεί να εγκατασταθεί και να εργασθεί στη Ρουμανία, όπου δεν αναγνωρίζεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία κληρώθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης να ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των δύο προσφευγόντων, ψήφισε ομόφωνα ως νικήτρια η Κριτική Επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εγνωσμένου κύρους, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Πρώην Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Πρώην Πρόεδρος Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και κ. Μαρία Χυτήρογλου, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου.

Το κοινό, όμως, είχε διαφορετική γνώμη και κατά την ώρα διάσκεψης των κριτών ψήφισε με 94 ψήφους ως πειστικότερη τη θέση που υποστήριξε η ομάδα της Αθήνας. Αντίθετη άποψη είχαν 53 άτομα.

Την εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συντόνισε η δημοσιογράφος του ALPHA, κ. Γιάννα Παπαδάκου.

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία των ομάδων ήταν ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., και η κ. Λίνα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ..

IMG_4596 (2)
IMG_4470 (2)
IMG_4596 (2)
IMG_4520
IMG_4640
IMG_4591
IMG_4684
IMG_4718
IMG_4765 (2)
Untitled
ΑΦΙΣΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s