ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ.

Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 το Ανεξάρτητο και Επίσημα Αναγνωρισμένο από την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Φοιτητικό Περιοδικό «Νομικός Παλμός» διοργάνωσε, ενόψει της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης, επιστημονική εκδήλωση, με θέμα: «Οι Προκλήσεις της Νέας Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην ιστορική Αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που φέρει το όνομα του πρώτου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κωνσταντίνου Ρακτιβάν, όπου προσήλθε πλήθος κόσμου, κυρίως φοιτητές, καθώς επίσης και Ανώτατοι Δικαστικοί Λειτουργοί και Καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η συζήτηση είχε τους εξής άξονες: Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, Αναμόρφωση Πολιτικού Συστήματος, Ενίσχυση Συμμετοχής Πολιτών, Μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετιστήριο μήνυμα του Αρχισυντάκτη του «Νομικού Παλμού», κ. Νίκου Μάλαμα, ενώ ως εισηγητές παρέστησαν οι: κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., κ. Ιωάννης Δρόσος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και κ. Χρήστος Ράμμος, Πρώην Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος των Εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, κ. Άρης Ραβανός, ο οποίος με τις καίριες ερωτήσεις του συνέβαλε σε ένα ζωντανό και ενδιαφέροντα διάλογο. Τέλος, ο λόγος δόθηκε στο κοινό, που με τις παρεμβάσεις του, έκανε την εκδήλωση πιο διαδραστική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s