ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ DEREE–THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE!

Του Νίκου Μάλαμα

Αλλάζοντας τα δεδομένα των οικονομικών σπουδών σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη…

Μία Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room) άνοιξε τις πόρτες της στο Deree–The American College of Greece και ήρθε να ενισχύσει το ήδη υψηλό επίπεδο σπουδών του. Σκοπός της; Να προσφέρει στους σπουδαστές την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Μοναδικό στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από άποψη τεχνολογικής εξέλιξης αλλά και μεγέθους, το Simulated Trading Room εκπληρώνει το όραμα του Deree να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους σπουδαστές του και συμβάλλει στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν φοιτητές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τα λαμπρότερα μυαλά της ευρύτερης περιοχής, ώστε να έρθουν για σπουδές στην Αθήνα.

Ένα ακαδημαϊκό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το project κυοφορήθηκε επί δέκα ολόκληρα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό. Το Simulated Trading Room έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία πολλών ανθρώπων, στη χρηματοδότηση του United States Agency for International Development και στη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως τάξη και ως εργαστήριο, ενώ τα μαθήματα και τα σεμινάρια που θα γίνονται σε αυτό θα διευρύνουν τις γνώσεις των σπουδαστών στον τομέα των οικονομικών σπουδών. Πρόκειται μάλιστα για έναν παγκόσμιας κλάσης χώρο, τον οποίο θα ζήλευαν όχι μόνο τα Πανεπιστήμια, αλλά και κανονικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εκπαίδευση και έρευνα σε realtime συνθήκες.

Το Simulated Trading Room θα ενισχύσει και την παραγωγή έρευνας, ενώ παράλληλα θα προετοιμάζει τους φοιτητές με ακόμα περισσότερα εφόδια για την αγορά εργασίας. «To μάθημα στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών δε θα είναι απλά θεωρητικό, αλλά θα υπάρχει διάδραση μεταξύ των παιδιών, του Καθηγητή και των μηχανημάτων», εξηγεί η κυρία Τριανταφύλλου, Dean της Σχολής Business του Deree και μία εκ των πρωτεργατών της αίθουσας. Σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας, είκοσι τέσσερα terminals προορίζονται για τους φοιτητές και ένα για το διδάσκοντα Καθηγητή, ενώ τα λογισμικά –ένα ακόμα ισχυρό «χαρτί» του Simulated Trading Room– προέρχονται από τις εταιρείες Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ Morningstar, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews. Η χρήση του Simulated Trading Room θα αποτελεί μέρος του «Trading Simulation», ενός ειδικά αφιερωμένου μαθήματος, όμως, θα ενταχθεί και στα προγράμματα άλλων κατευθύνσεων, από τα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά μέχρι το Μάρκετινγκ ακόμα και τις Γραφικές Τέχνες! Αποτέλεσμα; Τo Simulated Trading Room θα εφοδιάσει τους φοιτητές του Deree με ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση εργασίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ενώ θα καθιερώσει και το Deree–The American College of Greece ως ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικό Hub στην Αθήνα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s