ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ” 2020 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!

Ο Afixis αποτελεί έναν εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας”, που είναι ένα από τα πρότυπα προγράμματα του οργανισμού, αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εσείς θα μπορούσατε; 

Ο Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών “Πρωταγόρα” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα. Ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους, στη Θεσσαλονίκη (15-16 Φεβρουαρίου 2020) στην Αθήνα (22-23 Φεβρουαρίου 2020), ενώ ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (28-29 Μαρτίου 2020). Στον Τελικό θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών και των φοιτητών, στην καταπολέμηση της αγοραφοβίας και στην ανάπτυξη των ρητορικών τους ικανοτήτων. 

Εάν επιθυμείτε το σχολείο σας να πάρει μέρος στον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών Πρωταγόρα, μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα “Αίτηση Ομάδας” κάνοντας ένα κλικ στην αντίστοιχη επιλογή. 

Κάθε συμμετέχουσα Ομάδα μαθητών αποτελείται από πέντε (5) μαθητές. Κάθε σχολείο δύναται να συμμετέχει με περισσότερες από μία (1) Ομάδες στον Διαγωνισμό. Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τη φόρμα για κάθε ομάδα με την οποία θα συμμετέχετε. Αφού συμπληρώσετε την αίτηση, η ομάδα του Πρωταγόρα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σας. 

Εάν είστε φοιτητής ή φοιτήτρια και επιθυμείτε να συμμετέχετε, υπάρχει θέση στο πρόγραμμα και για εσάς. Μπορείτε να λάβετε μέρος ως Κριτές, συμπληρώνοντας τη φόρμα “Αίτηση Κριτή” και ανεβάζοντας το βιογραφικό σας σημείωμα μέσω της επιλογής “Μεταφόρτωση Βιογραφικού” εντός της φόρμας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας: afixis.org και protagoras.afixis.org, και τις σελίδες μας στο Facebook: Afixis και Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας“. 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s